Amsterdam blijft blunderen met bijstand

Het terugvorderen van de te hoge woonkostenbijdrages die de gemeente Amsterdam vorige week per ongeluk overmaakte aan ruim negenduizend bijstandsgerechtigden verloopt niet vlekkeloos. Een van de Amsterdammers kreeg het teruggevorderde bedrag, ruim vijftienduizend euro, vrijdag deels weer teruggestort op zijn rekening. Dat meldt stadszender AT5.

Het bedrag was wel lager dan wat de man vorige week ten onrechte kreeg gestort. Er was namelijk een correctiebedrag op ingehouden. Verder werden in de omschrijving excuses aangeboden voor het ongemak, aldus AT5. Het is onduidelijk aan hoeveel Amsterdammers nu weer onterecht geld is overgemaakt.

De gemeente Amsterdam maakte vorige week donderdag door een 'foutje' veel te hoge woonkostenbijdrages over. Amsterdamse bijstandsgerechtigden kregen bedragen van ruim zeventienduizend tot bijna 34.000 euro op hun rekening bijgeschreven. In totaal maakte de gemeentelijke belastingdienst voor 188 miljoen euro aan bijdragen over, door een foutje met 'komma's en punten'.