'Twee Assassin's Creeds in 2014'

Het ziet er naar uit dat gamestudio Ubisoft in 2014 twee Assassin's Creed-spellen gaat uitbrengen. Dat meldt website Examiner in ieder geval op basis van bronnen dicht bij het ontwikkelteam voor de serie bij Ubisoft. Het gaat hierbij niet om een console- en een handheldvariant, maar echt om twee consolespellen.

In een eerder interview met Examiner heeft Momchil Valentinov Gindyanov, producer bij de Ubisoft-studio in Sofia, aangegeven dat twee Assassin's Creed-titels in een jaar 'definitief tot de mogelijkheden behoorde'.

Examiner is hierop niet verder genoemde bronnen bij Ubisoft gaan bellen, die aangeven dat er voor 2014 een next-gen- (PS4 en Xbox One) en een current-gen-Assassin's Creed (PS3 en X360) op de planning staan. Hierbij is Ubisoft volgens de bronnen ook naar de inhoud van de serie en de games als geheel aan het kijken. Het zou dus zo maar kunnen dat er bij een volgende game ook echt vernieuwende elementen gaan komen.

Ubisoft zelf heeft, uiteraard, nog geen officiële mededelingen gedaan over deze geruchten. We zullen dus moeten wachten voor we zeker weten of er volgend jaar twee sluipmoordenaars je huis in komen.