Vier agenten gewond bij voetbalrellen Cuijk

Bij de ongeregeldheden woensdagavond rond het bekerduel tussen JCV Cuijk en MVV zijn vier agenten gewond geraakt. Een 38-jarige man uit Maastricht is aangehouden, meldt de politie. Hij wordt onder meer verdacht van opruiing. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Een van de agenten raakte gewond toen hij op zijn neus werd geslagen, een ander kreeg een fles tegen zijn hoofd. Een derde agent kreeg een hekwerk op zijn voet. De vierde agent liep zijn verwonding op doordat hij door een politiehond werd gebeten.

Tijdens de voetbalwedstrijd was het volgens de politie al onrustig in het stadion. MVV-supporters richtten vernielingen aan en staken vuurwerk af. Na het laatste fluitsignaal keerde een groep MVV'ers zich tegen de politie en de stewards en werd trainer Tini Ruijs van de Maastrichtse club belaagd. De supporters werden uiteindelijk naar hun bussen begeleid en keerden onder politiebegeleiding terug naar Maastricht.

Ruijs wordt al langer bedreigd. Donderdagnacht kreeg hij politiebewaking bij zijn huis, liet hij weten aan L1. Naar aanleiding van de ongeregeldheden schrapte MVV de training van donderdagochtend. De Limburgers gingen woensdag in de achtste finales van de KNVB-beker met 2-1 onderuit tegen de Brabantse amateurs.