Pellè: "Kans op landstitel is 31 procent"

Graziano Pellè acht de kans groot dat Feyenoord in mei met de schaal van de kampioen van Nederland in handen staat, op de Coolsingel. De laatste keer dat in Rotterdam een kampioen werd onthaald was in mei 1999. Toen leidde Leo Beenhakker zijn ploeg naar de titel in de Eredivisie.

Pellè acht een nieuwe huldiging, vijftien jaar later, niet ondenkbaar. De Italiaanse captain van Feyenoord heeft een goed gevoel over de uitkomst van dit seizoen. "Ik heb aan het begin van het seizoen gezegd dat Feyenoord kampioen kon worden en ik krijg steeds meer het gevoel dat het ook gaat gebeuren", zegt de spits tegen Voetbal International. Feyenoord staat op dit moment vierde, op zes punten van koploper Vitesse. "Het gaat tussen Ajax, Feyenoord, FC Twente, Vitesse en PSV."

"Samen met Ajax schat ik onze kansen op dertig procent, FC Twente geef ik twintig procent, Vitesse vijftien en PSV vijf. Of nee, wacht even, ik stel de koers bij: Feyenoord 31 procent, Ajax 29 procent. Je moet vertrouwen hebben", aldus Pellè, goed voor dertien van de 33 competitiedoelpunten van de ploeg van Ronald Koeman.

De achterstand op Vitesse (zes punten) en Ajax (vier) baart de aanvaller geen zorgen. "Die clubs krijgen we allebei nog thuis en als we die wedstrijden winnen, ligt alles weer helemaal open. De overwinningen op PSV en sc Heerenveen en dan vooral de manier waaróp, sterken ons in het vertrouwen dat we echt kampioen kunnen worden", besluit Pellè.