Djokovic en S. Williams wereldkampioen tennis

Novak Djokovic en Serena Williams zijn door de Internationale Tennis Federatie (ITF) uitgeroepen tot wereldkampioen tennis 2013. Voor Djokovic is het zijn derde wereldtitel op een rij. Willams is voor de vierde keer gekroond tot wereldkampioen. De Amerikaanse won deze titel ook in 2002, 2009 en 2012. 

Djokovic won dit jaar de Australian Open, de ATP World Tour Finals en de ATP-toernooien van Shanghai en Parijs. De Serviër verloor de finale van Wimbledon en de US Open. Het is bijzonder dat Rafael Nadal, de nummer één van de wereld, deze prijs niet krijgt. Het gebeurde voor het laatst in 1990 dat de nummer één werd gepasseerd. Ivan Lendl ging toen ten koste van Stefan Edberg met de prijs aan de haal. Overr Williams was geen enkele twijfel. Zij won dit jaar Roland Garros, US Open, de WTA Championships en acht andere WTA-toernooien. 

De gebroeders Bryan zijn voor de tiende keer in elf jaar in het dubbelspel gekroond tot wereldkampioen. Bij de dames ging de titel naar het Italiaanse koppel Sara Errani en Roberta Vinci. De Zwitserse Belinda Bencic en de Duitse Alexander Zverev werden tot juniorenwereldkampioen gekroond. 

De ITF benoemde Aniek van Koot tot wereldkampioene in het rolstoelstennis bij de vrouwen. Van Koot is daarmee de opvolger van Esther Vergeer. De 23-jarige sportvrouw won zowel de Australian Open als de US Open. Bij de heren ging deze titel naar de Japanner Shingo Kunieda.