Shorttracker Breeuwsma kampt met virus

In aanloop naar de Olympische Winterspelen in Sochi kampt shorttracker Daan Breeuwsma met een virus. Voorlopig mag de Fries nog niet trainen, het virus moet door middel van rust uit het lichaam verdwijnen. Breeuwsma heeft zich al voor de 500 meter en de aflossingsploeg gekwalificeerd. Ook komt hij in aanmerking om de 1000 meter te rijden. 

Breeuwsma baalt ervan dat hij even is uitgeschakeld. Hij is wel optimistisch over het herstel. "Dit is niet ideaal natuurlijk en ik maakte me eerst ook wel even zorgen. Het is supervervelend want het ging beter dan ooit. Maar er is nog tijd genoeg om te herstellen. Mijn bloed wordt nu iedere week gecontroleerd en de waardes zijn al gezakt sinds bekend is dat ik het virus heb."

Om te voorkomen dat de 25-jairge shorttracker niet weer last krijgt van het virus, is het belangrijk om niet weer te snel te beginnen met trainen. Breeuwsma denkt dat de Nederlandse kampioenschappen te vroeg komen voor hem. "Dat gaat lastig worden. Als ik het EK (17-19 januari, red.) in Dresden maar kan rijden. Dat is belangrijk voor het wedstrijdritme in aanloop naar de spelen", aldus Breeuwsma.