'1 procent zwangeren nog maagd'

Een onderzoek naar de oorzaak van zwangerschappen in de VS heeft een opmerkelijk resultaat opgeleverd. Bijna een op de honderd (aanstormende) milfjes gaat er prat op nog nooit geneukt te hebben.

In het kader van Maria's onbevlekte ontvangenis heeft het Britse mediatijdschrift BMJ medical journal de resultaten van een groots onderzoek gepubliceerd. Volgens de onderzoekers tonen deze, wetenschappelijk gezien, onmogelijke beweringen maar weer eens aan dat dergelijke enquêtes met een korreltje zout moeten worden genomen.

Voor het onderzoek zijn 7.870 Amerikaanse vrouwen en meisjes tussen de 15 en 28 jaar ondervraagd. 5.340 van hen bleken zwanger. Maar liefst 45 van hen, 0,8 procent, beweert te zijn bezwangerd zonder tussenkomst van een man. Zwangerschappen door medisch ingrijpen zijn hierbij buiten beschouwing gelaten.

Maar liefst 31 procent van deze 'onbevlekt ontvangen' dames, geeft aan een pact te hebben gesloten. Hun vliesje zal pas in de huwelijksnacht worden doorgeprikt. Deze moderne Maria's, waarvan 36 inmiddels hebben geworpen, zeggen vaker dan de anderen dat zij geen uitleg hebben gehad over anticonceptie.