Uitspraak in zaak pedostukken van journaliste

De rechter doet woensdag uitspraak in het kort geding dat vastgoedmiljonair Arthur Paes aanspande tegen journaliste Sanne Terlingen over haar artikelen over zijn vermeende kindermisbruik. Paes eist dat ze op sociale media en haar eigen weblog de stukken over Ghanese aangiften van misbruik tegen hem rectificeert.

Paes eiste eerder nog dat de journaliste de gepubliceerde artikelen, in onder meer Oneworld en op Villamedia zou terugtrekken. Daarbij eist de Limburger tienduizend euro schadevergoeding. Hij stelt dat de beschuldigingen vals zijn en zegt in Ghana te zijn vrijgesproken. Terlingen zou wederhoor en goed onderzoek achterwege hebben gelaten.

Terlingen stelt Paes meerdere keren inzage te hebben gegeven in haar artikelen over vermeende Ghanese slachtoffers. Ze stelt dat na wederhoor steeds nare dingen met de bronnen zou zijn gebeurd. Zo ontkende een van haar bronnen opeens haar ooit gesproken te hebben.

De journaliste heeft vertrouwen in de goede afloop van het kort geding. "Ik weet dat ik ook nog in hoger beroep kan gaan tegen de uitspraak", aldus Terlingen. De uitspraak wordt woensdagmiddag verwacht.