Eerdere minnaar Onno Hoes meldt zich

Onno Hoes had naast een affaire met Ruud Schepers ook een verhouding met de 23-jarige Danny, meldt De Telegraaf dinsdag. De burgemeester van Maastricht zou Danny in 2011 hebben leren kennen via Grindr, een datingapp voor homo's.

De twee chatten enige tijd met elkaar voordat Danny A. de echte naam wist van Hoes, die is getrouwd met Albert Verlinde. Maar dat betekende weinig voor hem. "Onno had me al een paar keer verteld dat hij een open relatie had met zijn vriend. Dus wat was het verschil nu ik wist dat hij getrouwd was met die Albert?", schrijft Shownieuws op basis van roddelblad Privé

Volgens Danny leidde Hoes een dubbelleven en deelden de twee 'ontelbare keren' het bed. "We waren bevriend en hadden seks op de doordeweekse dagen. De weekenden waren voor Albert. We zijn echt losgegaan in dat jaar."

De relatie kwam ten einde toen Hoes contact kreeg met Ruud Schepers. De buitenechtelijke avontuurtjes van de Maastrichtse burgervader kwamen twee weken geleden aan het licht toen een foto opdook waarop Hoes Schepers zoent. "Ik ben Onno nog steeds dankbaar voor de twee mooie jaren die we samen hebben gehad", vertelt Danny aan Privé. "Maar de koek tussen ons was op, we gingen verder."

Hoes en Verlinde hebben in reactie op de zoenfoto laten weten hun huwelijk te willen redden. De Maastrichtse politiek steunde Hoes nadat hij had beloofd dat er niet nog meer 'lijken uit de kast' zouden komen. Woensdag vindt weer een overleg plaats tussen Hoes en de fractievoorzitters.

Volgens Hoes en Verlinde was de kus met Schepers eenmalig. Het 24-jarige model vertelde zelf echter in een interview met Show Laat dat hij ruim een jaar een affaire had met Hoes.