Foutje: coffeeshop Bulldog niet dicht

De bekende Amsterdamse coffeeshop The Bulldog hoeft de deuren toch niet te sluiten. De gemeente heeft een rekenfout gemaakt: de shop blijkt toch niet binnen de 250 meter-grens van het Barlaeusgymnasium te liggen. Dat meldt AT5.

Bij de aanvankelijke meting werd nog wel gesteld dat de coffeeshop aan het Leidseplein te dicht bij het gymnasium lag - dat zelf overigens nooit een punt van de nabijheid maakte. Nu is gebleken dat men de vorige keer de verkeerde deur van de school als referentiepunt heeft genomen.

De coffeeshop was eerder verteld dat de deuren per 1 januari 2016 moesten sluiten. Twee andere shops, Rookies Bar en Get Down To It, mogen net als The Bulldog naar aanleiding van de hermeting gewoon openblijven. Bulldogbaas Henk de Vries zegt tegen AT5 dat hij opgelucht is. "Maar echt blij ben ik niet. Heel veel collega's moeten nog steeds wel hun deuren sluiten. Ik ben wel heel erg blij voor mijn personeel, sommigen werken hier al jaren."

De nieuwe meting bood voor een groep van 28 andere etablissementen geen soelaas. De eerste lichting daarvan moet op 1 januari 2015 dicht. Alle shops die uiteindelijk moeten sluiten, mogen vanaf 1 januari aanstaande alleen nog op werkdagen na 18.00 uur en in het weekeinde open zijn.

The Bulldog, Leidseplein Amsterdam
The Bulldog, Leidseplein Amsterdam (foto: Nyenyec, licentie: BY-SA)