Chinezen boos om games

Eerst viel een klein deel Chinezen over Gordon heen om de meest matige grap in 2013, nu is er weer heibel om het beeld dat we van Chinezen krijgen door computerspellen. De krant is het beu dat het Westen via computerspellen propaganda verspreidt over hoe kwaadaardig China is.

Een column in een Chinees militair nieuwskrant, Zhongguo Guofangbao, zegt dat games zoals Battlefield 4 China in een slecht daglicht zetten en dat die games de Chinese jeugd misleiden. Vooral dat laatste is apart, want Battlefield 4 is nog niet uit in China, omdat het geband is. De reden? China bant elk spel of film dat het land in een slecht daglicht plaatst.

Natuurlijk is het spel wel via de bekende illegale wegen te verkrijgen, maar waarom de militaire krant bang is dat de jeugd een verkeerd beeld krijgt van een land waar ze zelf in wonen is een raadsel. De krant haalt ook nog Command & Conquer: Generals aan, een spel uit 2003 dat ook China blijkbaar te kakken zet, want de game is ook geband. Andere spellen die volgens het stuk China minachten zijn: Operation Flashpoint 2 Dragon Rising, Call of Duty: Black Ops 2 en Football Manager 2005.

Wat de krant vond van nummer 39 met rijst is nog niet bekend. Waarschijnlijk verklaren ze de oorlog met Gordon.

Battlefield 4 - Siege of Shanghai