Politie schiet bij aanhouding dieseldieven

Bij de aanhouding van een 38-jarige man uit Musselkanaal heeft de politie afgelopen nacht waarschuwingsschoten gelost. De Groninger wordt ervan verdacht samen met een andere man diesel te hebben gestolen.

Het incident vond rond 01.20 uur plaats in de Badstraat in Musselkanaal. De politie had een melding gekregen over twee mannen die bij een tankstation in Tweede Exloërmond brandstof hadden gestolen en er vervolgens in een auto met aanhangwagen vandoor waren gegaan.

Toen agenten het duo zagen rijden, keerden zij de politiewagen en werd de achtervolging ingezet. In de tussentijd wisten de verdachten de aanhangwagen van hun auto te ontkoppelen. De twee negeerden een stopteken en lichtsignalen en de politieauto werd zelfs tot twee keer toe geramd door de vluchtende dieven.

Uiteindelijk verloor de bestuurder van de auto de macht over het stuur en het voertuig kwam in de bosjes terecht. Beide verdachten gingen er vervolgens te voet vandoor, waarop een agent twee waarschuwingsschoten loste. De bijrijder van de auto, de 38-jarige man uit Musselkanaal, kon daarna worden aangehouden. De nog onbekende bestuurder wist te ontkomen.