[PD] Subtoppers Sevilla en Athletic delen punten

De subtopper in de Primera Division tussen Sevilla en Athletic Bilbao is zondagavond in een gelijkspel geëindigd. Het werd 1-1. De eindstand was al na zes minuten bereikt. Alberto Moreno bracht Sevilla op voorsprong, maar een minuut later was het via Markel Susaeta alweer gelijk.

Diezelfde Susaeta miste op slag van rust ook nog een strafschop. Athletic handhaaft zich in de ranglijst op de vierde plaats, met dertig punten. Sevilla staat met zeven punten minder zevende.

Nummer zes Real Sociedad maakte indruk met een 5-1 zege op hekkensluiter Real Betis. Imanol Agirretxe scoorde tweemaal. Xavier Prieto, Antoine Griezmann en Ansotegi deden de rest. Jorge Molina bracht de bezoekers vroeg in de wedstrijd nog wel op gelijke hoogte. Bij het duel tussen Almeria en Espanyol werd niet gescoord.