[Serie A] Juventus tankt vertrouwen na CL-domper

Juventus heeft zich zondag hersteld van de midweekse uitschakeling in de Champions League. De landskampioen won het competitieduel tegen Sassuolo met 4-0. Carlos Tevez scoorde driemaal en bereidde de andere Juve-treffer voor. De ploeg van coach Antonio Conte boekte zijn achtste zege op rij en staat nu zes punten los van AS Roma, dat maandagavond nog wel tegen AC Milan speelt.

De grote vraag was of Juventus de zware trip naar Istanbul nog in de benen had. Het CL-duel werd dinsdag in de eerste helft gestaakt wegens hevige sneeuw- en hagelval en werd uiteindelijk een dag later onder barre omstandigheden uitgespeeld. Door een goal van Wesley Sneijder won Galatasaray met 1-0, waardoor Juventus na de winterstop verder moet in de Europa League.

Sassuolo bleek de ideale tegenstander voor Juventus om het vertrouwen weer wat op te vijzelen. Tevez opende na een kwartier spelen de score en was even later de aangever bij de 2-0 van Federico Peluso.

Tevez bracht nog voor rust de marge op drie en verzorgde in de tweede helft ook nog het slotakkoord. De spits tilde zijn seizoenstotaal naar tien, nog altijd vier goals minder dan Serie A-topscorer Giuseppe Rossi.