Biatlete Semerenko pakt eerste overwinning

Biatlete Valj Semerenko heeft in Annecy haar eerste overwinning in de World Cup geboekt. In de achtervolging over 10 kilometer was ze niet foutloos, maar ze was snel genoeg om de overwinning te pakken. 

Semerenko mocht als derde van start gaan, op ruim tien seconden van Selina Gasparin, winnares van de sprint een dag eerder. De Zwitserse Gasparin kon het hoofd niet helemaal koel houden en viel uiteindelijk terug naar plek zes. Voor haar ging de vijfde plaats naar de jonge Laura Dahlmeier. De Duitse kende een fantastisch weekend, in de estafette, de sprint, de achtervolging en zelfs de trainingen schoot ze alles raak. 

Vierde werd Gabriela Soukalova, leidster in de World Cup. Zij was ook als vierde gestart en kon met één schietfout dus haar positie handhaven. De Noorse Tiril Eckhoff startte als elfde, maar wist zich op te werken naar de derde plek. Hiermee pakte ze direct haar eerste podiumplaats in de World Cup. Tweede werd de Russische Irina Starykh, die daarmee haar twaalfde startpositie ruim verbeterde en het beste resultaat uit haar carrière boekte. De gelukkigste was echter Semerenko. De Oekraïense was gestart als derde, maakte één fout en kon Starykh aan het eind van zich afhouden om zo haar eerste World Cup-overwinning te pakken.