West Bromwich ontslaat trainer Clarke

West Bromwich Albion heeft coach Steve Clarke ontslagen. De 50-jarige Schot wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte reeks van de club. De Baggies bleven in de laatste zes Premier Leagueduels zonder zege, terwijl de laatste vier allen werden verloren. Zaterdag was Cardiff City met 1-0 te sterk.

West Bromwich, dat dit seizoen pas drie keer won, staat nog maar twee punten boven de degradatiestreep. Vorig seizoen eindigde de ploeg nog als achtste, mede dankzij de inbreng van Chelsea-huurling Romelu Lukaku. De Belg, die inmiddels is verhuurd aan Everton, scoorde zeventien keer voor WBA.

Clarke stond sinds de zomer van 2012 aan het roer bij West Bromwich. Assistent Keith Downing neemt de honneurs waar tot de clubleiding een opvolger heeft gevonden. Clarkes andere assistent, Kevin Keen, moet ook zijn biezen pakken.

"Met enkele belangrijke wedstrijden in aantocht, voelden we dat het belangrijk was om nu te handelen", verklaarde technisch directeur Richard Garlick. "Onze salariskosten zijn nog nooit zo hoog geweest en wij zijn van mening dat we een ploeg hebben die in staat is goed mee te komen in de Premier League."