Rodelzeges voor Duitsland en Zöggeler

Tijdens de World Cup rodelen in Park City hebben de Duitsers drie van de vier wedstrijden gewonnen. Alleen bij de mannen ging de zege naar een ander land, in de vorm van de Italiaan Armin Zöggeler.

Op vrijdag werd het weekend geopend door de dubbels. Zoals gewoonlijk werd het weer een strijd tussen Duitsland en Oostenrijk. De overwinning ging voor de vierde keer dit seizoen naar de Duitsers Tobias Wendl en Tobias Arlt. Andreas en Wolfgang Linger uit Oostenrijk, sinds 2006 de olympisch kampioenen, legden beslag op plek twee, voor Toni Eggert en Sascha Benecken uit Duitsland. Bij de vrouwen kon Natalie Geisenberger haar dominantie voortzetten. De Duitse won ook de vijfde wedstrijd van het seizoen, voor haar landgenote Anke Wischnewski en de Canadese Alex Gough.

Bij de mannen ging Armin Zöggeler met de zege aan de haal. De 39-jarige Italiaan troefde in de tweede run Chris Mazdzer uit de Verenigde Staten af, die wel een sensationele tweede plaats pakte. Derde werd Wolfgang Kindl uit Oostenrijk, waardoor het één van de zeldzame wedstrijden werd zonder een Duitser op het podium. Felix Loch werd slechts vijfde. De landenwedstrijd werd gewonnen door Duitsland. Waar Geisenberger en Loch er niet in slaagden om echt afstand te nemen van de leidende Amerikanen deden Wendl en Arlt dat wel. Met een indrukwekkende run brachten ze hun land naar de winst, voor de Verenigde Staten en Oostenrijk.