Wilders ook slachtoffer anoniemen

Niet alleen Anouchka van Miltenburg heeft te lijden onder anonieme terreur over haar functioneren. Onbekenden trotseerden met gevaar voor het eigen politieke leven de woede van Geert Wilders door oude e-mails aan het NRC door te spelen, weet het Algemeen Dagblad te berichten.

NRC kon deze kans niet links laten liggen en publiceerde een smakelijk verhaaltje over de interne aangelegenheden in Privé-stijl. Zo weten we nu dat de PVV-afdeling Drenthe zich zorgen maakte over het zongebruinde gelaat en de indruk die dat zou wekken naar de kiezers in crisis. De reactie van Wilders, 'ze moeten niet zeuren', werd als zeer onaangenaam ervaren volgens NRC.

Een ander zeer belangrijk partij-issue was het gegeven dat de nieuwe persvoorlichter van Wilders, de Limburgse PVV’er Michael Heemels, financieel niet rond kon komen omdat hij wegens PVV-er-zijn 'geïsoleerd op de arbeidsmarkt' was geraakt.

Het is ondertussen traditie aan het worden om van de PVV en Geert Wilders met verkiezingen in zicht vooral interne gelegenheden te belichten in plaats van de politieke standpunten. Wilders heeft nog geen twittertje gelaten. Ook de nieuwe voorlichter Michael Heemels houdt zich nog even stil. Of Geert Wilders meevoelt met de Tweede Kamervoorzitter is vooralsnog onbekend.