Ibrahimovic: "Ajax? Ik sluit de deur niet"

Zlatan Ibrahimovic is tegenwoordig één van de grootste voetbalsterren van de huidige generatie, maar de Zweed sluit niet uit dat hij ooit nog terugkeert bij Ajax. Ibrahimovic speelde tussen 2001 en 2004 in Amsterdam.

Na een moeizame start brak de Zweedse spits door en kwam hij in 74 competitiewedstrijden tot 35 doelpunten. De aanvaller verdiende mede dankzij zijn optreden op Euro 2004 een transfer naar Juventus. Sindsdien speelde Ibrahimovic voor Internazionale, FC Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain.

In Parijs is Ibrahimovic teamgenoot van Maxwell en Gregory van der Wiel, ook voormalig Ajacieden. De grote ster van PSG en Zweden bewaart mooie herinneringen aan zijn periode in Nederland. Ibracadabra is inmiddels 32 jaar oud, maar lijkt vooralsnog niet aan zijn pensioen te denken. Zelfs een terugkeer naar Ajax sluit hij niet uit. Al zal hij bij een eventuele rentree in financieel opzicht behoorlijk moeten inleveren.

De spreekwoordelijke deur sluit hij niet bij voorbaat "Ajax is een zeer speciale club voor me, ik heb veel aan die club te danken. Wanneer de kans zich voor zou doen om terug te keren, kan ik niet zeggen wat er zou gebeuren", aldus Ibrahimovic tegen 1900 Magazine."Ik houd er nooit zo van deuren voortijdig te sluiten, omdat je nooit weet wat er kan gebeuren in het voetbal."

"Aan de andere kant is het ook tricky om terug te keren bij een club waar je een goede tijd hebt gehad. Dat ik bij Ajax een goede tijd heb gehad, is duidelijk", besluit de aanvaller. Ibrahimovic won in zijn periode bij Ajax twee landstitels, een Johan Cruijff Schaal en een KNVB Beker. In het seizoen 2002/03 bereikte hij onder coach Ronald Koeman de kwartfinale in de Champions League, één van de weinige prijzen die hij nog nooit won.