Spiderman-schurken krijgen eigen films

De schurken Venom en The Sinister Six krijgen hun eigen films. Dat lieten coproducent Marvel Entertainment en distributeur Sony Pictures donderdag weten, schrijven Amerikaanse media. De superschurken nemen het in de strips van Marvel regelmatig op tegen Spider-Man. De verschijningsdata zijn nog onduidelijk.

Momenteel wordt aan de scenario's gewerkt door maar liefst vijf schrijvers, onder wie Roberto Orci en Alex Kurtzman. Zij schreven eerder al samen de scripts voor de twee recentste Star Trek-films, en werken ook aan de scenario's voor The Amazing Spider-Man 2 en 3, die volgend jaar en in 2016 verschijnen.

Venom, in feite een duistere versie van Spider-Man en gehesen in een hels zwart pak, was al te zien in Spider-Man 3 uit 2007. Toen werd de rol gespeeld door Topher Grace. De Sinister Six is, zoals de naam doet vermoeden, een steeds variërend collectief van zes superschurken opgericht door Dr. Octopus. Ook dat personage was al eerder te zien, in Spider-Man 2, gespeeld door Alfred Molina.

Tot nu toe verschenen bij Sony vier Spider-Man-films, die wereldwijd goed waren voor ruim 3,2 miljard dollar. Ze zijn nog altijd een van de lucratiefste reeksen voor de betrokken producenten.


Spiderman-schurken krijgen eigen films (Foto: Novum)