Van Ass: "Voelt als beloning om stick weer vast te hebben"

Seve van Ass stapt vandaag (vrijdag, red.) op het vliegtuig naar Spanje voor een trainingsstage met het Nederlands team. De speler van Rotterdam stond deze week weer op het veld, nadat hij een maand geleden zijn kaak brak en meerdere tanden verloor. "Ik ben er weer helemaal", aldus Van Ass in het AD.

"Dinsdag had ik voor het eerst een stick in mijn handen op het veld", zegt Van Ass. "Sinds het ongeluk heb ik mijn conditie wel op peil gehouden, maar als je weer gaat hockeyen, gebruik je toch andere spieren. Die eerste training heb ik gebruikt om er weer in te komen, een paar ballen passen, meer niet, maar woensdag heb ik volle bak meegedaan. Ook in de partijen en duels."

Een bewuste keuze zegt Van Ass. "Ik wilde vanaf de eerste minuut mijn mannetje staan. Als je nog een week gaat inhouden in de duels, kruipt dat in je spel en kom je er moeilijk nog vanaf. Dat wilde ik voorkomen. Ik ben ook echt niet bang, trek me niet terug als er een stick in de buurt komt."

De schade aan het gebit van Van Ass was groot nadat hij op 10 november in het duel met Amsterdam door de stick van Valentin Verga in het gezicht was geraakt. Na een intensieve behandeling waarbij specialisten verschillende afgebroken tanden repareerde, vier tanden terugplaatste en een namaaktand zette, is het nu afwachten of de teruggeplaatste tanden blijven zitten.

"Daarom kan ik ook langere tijd met Oranje op stap. Ik wilde heel graag weer hockeyen, was en ben enorm gemotiveerd om terug te komen, om te gaan knallen. Het voelt als een beloning om mijn stick weer vast te hebben en met de jongens mee te kunnen doen."