Bruiloftgasten doodgedroned in Jemen

Bij een raketaanval door een Amerikaanse drone in Jemen is donderdag een konvooi op weg naar een bruiloft getroffen. Daarbij zijn volgens Jemenitische functionarissen zeker dertien mensen om het leven gekomen. Volgens een van hen hadden Al-Qaida-leden zich mogelijk tussen de bruiloftgangers gemengd.

De aanval vond plaats bij Radda, de hoofdstad van de provincie Bayda en een bolwerk van Al-Qaida. Het konvooi was op weg naar Qaifa toen het werd getroffen. De Verenigde Staten beschouwen de Jemenitische tak van Al-Qaida als de gevaarlijkste ter wereld.

In het noorden van Jemen vielen donderdag minstens veertig doden bij gevechten tussen militante salafisten en sjiitische opstandelingen. De twee partijen bestookten elkaar met artillerie, mortieren en machinegeweren, meldden Jemenitische veiligheidsfunctionarissen.

Tussen de salafisten en de sjiitische Hawthi wordt al weken gevochten, maar het was donderdag voor het eerst dat de strijd in de noordelijke provincie Saada zich uitbreidde tot de aangrenzende provincie Hagga.


Drone strike kills 15 wedding-goers instead of Al-Qaeda convoy (RT)