Pensioenoverleg maandag verder

Het pensioenoverleg tussen het kabinet en de oppositie heeft zoals verwacht donderdagavond geen akkoord opgeleverd. De partijen praten maandag verder, lieten ze na afloop van het overleg voor de camera van Nieuwsuur weten.

D66-leider Alexander Pechtold zei dat hij 'de verschillen kleiner ziet worden'. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij voegde daar aan toe dat er 'goede gesprekken zijn gevoerd met name gericht op de dekkingen'.

Het overleg duurde ruim tweeënhalf uur. Behalve Pechtold en Van der Staaij zat ook ChristenUnie-leider Arie Slob en fractievoorzitter van de VVD Halbe Zijlstra aan tafel. Bij het overleg waren namens het kabinet premier Mark Rutte (VVD), minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) aanwezig.

Slob zei voorafgaand aan het overleg, dat plaatsvond op het ministerie van Financiën, al dat er geen akkoord was te verwachten. Het overleg draait om de belastingvrije pensioenopbouw. Het kabinet wil het bedrag verlagen dat mensen jaarlijks opzij mogen zetten, maar daarvoor bleek geen meerderheid te zijn in de Eerste Kamer.