FOK! wat een weer... Hier en daar zon

De komende dagen laten we het zonnige weer even voor wat het is. Met name in het westen is dat na een aantal fraaie dagen wel weer even wennen. Vandaag vinden we de meeste zon juist in het oosten en dat hebben ze daar wel even verdiend na alle nevel en mist die daar zo hardnekkig bleef hangen.

In het westen en noorden komen vandaag vrij veel wolkenvelden voor en speelt de zon maar een ondergeschikte rol. Elders in het land schijnt de zon regelmatig. In de bewolking is het met 2 of 3 graden behoorlijk koud te noemen. In de gebieden met zon loopt het kwik op naar een graad of 6. Er staat een meest matige zuidenwind die in het Waddengebied nog iets toeneemt.

De komende dagen overheerst overal de bewolking en plaatselijk valt er wat lichte regen. De hoeveelheden zijn erg klein omdat het hogedrukgebied de storingen ernstig heeft verzwakt. De temperaturen lopen verder op en komen uiteindelijk rond de 9 graden uit. Ook de nachten worden weer wat zachter en zodoende laat de winter nog even op zich wachten.

De grote vraag die elk jaar opduikt is of we een 'witte kerst' gaan krijgen. Als we even naar de weerkaarten kijken dan lijkt het er nu op dat er een krachtige westcirculatie komt te staan met mogelijk opnieuw een storm. Het is uiteraard nog te vroeg om daar nu al zeker van te zijn, maar deze drukverdeling staat al enkele dagen in de uitvoer.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Zonnnevlek1
Kuikenbiefstuk maakte vanuit Utrecht deze bijzondere opname van de zon. De zon was bezig om de mist weg te branden. Als je goed kijkt dan zie je zelfs een zonnevlek. Voor een grotere versie van de zon kun je op het plaatje klikken.

 Zonnevlek2
Dit is de uitgezoemde versie. Mooi gedaan Kuiken!

 Hofstad1
Vanuit Utrecht reizen we door naar Den Haag waar Angry_Bird van het zonnetje genoot.

 ZoDenHa
De Cirrus geeft er nog wat extra glans aan.

 MistGR
Niet overal was het prachtig weer. Bij Moonkin in Groningen was het maar een treurige bedoeling.

Mistgr
Nevel en mist hielden het daar de hele dag vol.