Martin Freeman merkt nog niets van Hobbit-succes

Het wereldwijde succes van de eerste Hobbit-film heeft van hoofdrolspeler Martin Freeman nog geen enorme wereldster gemaakt. The Hobbit: An Unexpected Journey bracht vorig jaar ruim een miljard dollar op, waarna menigeen dacht dat Freeman voortaan overal herkend zou worden. "Ik kan nog steeds normaal over straat", zegt de acteur opgelucht tegen Novum Nieuws.

"Vooral in landen buiten Groot-Brittannië", gaat de geboren Engelsman verder. "Ik was deze zomer in Spanje en daar herkende geen hond me. Heerlijk, vond ik dat."

De 42-jarige Freeman was voorheen vooral bekend van de comedyserie The Office en de dramaserie Sherlock Holmes. Hij is vanaf woensdag te zien in het tweede deel van de Hobbit-trilogie, The Desolation of Smaug. Hierin speelt hij wederom de rol speelt van hobbit Bilbo Baggins, die door een groep dwergen wordt ingehuurd om een enorme schat vanonder de klauwen van de draak Smaug te stelen. Ook nu zijn de verwachtingen hooggespannen, zowel voor de film als voor Freemans carrière.

"Ik denk dat ik de gevolgen pas over een jaar of tien kan overzien", zegt Freeman nuchter. "Deze rol zal mijn carrière vast geen kwaad doen, maar nu zit ik er middenin en kan ik het moeilijk bepalen."

De acteur is wel blij dat hij al enige ervaring heeft en inmiddels weet hoe hij met hordes fans en journalisten moet omgaan. "Ik loop al een tijdje mee en heb mooie rollen mogen spelen voor een groot publiek. Godzijdank ben ik niet vanuit het niets in deze rol gestapt."

The Hobbit: The Desolation of Smaug gaat woensdag in Nederland in première.


Martin Freeman merkt nog niets van Hobbit-succes (Foto: Novum)