KWF ontkent ruzie met stichting Alpe d'Huzes

KWF Kankerbestrijding en stichting Alpe d'Huzes ontkennen dat zij ruzie hebben over de besteding van het ingezamelde geld van de jaarlijkse fietstocht. Volgens beide partijen is er nog altijd een goede samenwerkingsrelatie, zo laten ze in een verklaring weten.

Nieuwsuur suggereerde woensdagmiddag dat er een 'hoogoplopend conflict' zou zijn over een bedrag van ruim vijftig miljoen euro dat nog niet is uitgegeven. Alpe d'Huzes zou daarom het overleg over de besteding hebben opgeschort, maar daar is volgens de partijen geen sprake van.

"Ik weet niet waar dat oplopende conflict vandaan komt. En ook de stichting Alpe d'Huzes weet dat niet. Ik heb vanavond nog met de voorzitter gesproken", zo lichtte KWF-directeur Michel Rudolphie woensdagavond in Nieuwsuur toe.

KWF maakte woensdag bekend dat bij vijf van de in totaal 52 projecten die met het ingezamelde geld worden gefinancierd onregelmatigheden zijn ontdekt. Naar aanleiding daarvan wordt de controle op de projecten aangescherpt. Verder benadrukte het fonds dat het geld dat nog op de plank ligt zo snel mogelijk wordt uitgegeven.

Rudolphie ging in de uitzending van Nieuwsuur ook nog kort in op de kwestie van de stichting Inspire2Live, dat eerder dit jaar al voor gedoe zorgde rondom de Alpe d'Huzes-gelden. KWF zou nog drie miljoen terug krijgen van de stichting, maar dat is volgens Rudolphie 1,6 miljoen euro. KWF verwacht binnen een maand meer duidelijkheid over hoe het geld wordt teruggevorderd.