Ajax-fans neergestoken in Milaan

Bij een steekpartij in Milaan zijn woensdag twee supporters van Ajax gewond geraakt. Een van hen is er ernstig aan toe, melden Italiaanse media.

De steekpartij zou een wraakactie zijn van een eerder opstootje woensdagmiddag tussen demonstranten en supporters van Ajax. Wat de aanleiding voor de ruzie is, is niet duidelijk.

Ajax speelt woensdagavond tegen AC Milan om een plek in de volgende ronde van de Champions League. De Amsterdammers moeten daarvoor wel winnen.

Update 20:32
Een woordvoerder van Ajax meldde dat drie supporters tijdens ongeregeldheden gewond zijn geraakt. Hij kan nog niets over hun toestand zeggen. Het was woensdag de hele middag onrustig in het centrum van Milaan. Een deel van de aanhang van Ajax, ruim 3000 man sterk, raakte slaags met fans van AC Milan.

Daniël Dekker, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax, had nog geen details over de incidenten. ,,Wat ik heb gehoord, is dat er mogelijk vier van onze fans bij betrokken zijn. Als er iemand zwaargewond is, zou dat helemaal erg zijn. Op dit moment willen we uitzoeken wat er precies is gebeurd. Twee van onze mensen zijn in het stadion, die proberen we te bereiken. Ook kijken we of we in contact kunnen komen met Ajax.''

Een Nederlandse ooggetuige heeft de zwaargewonde fan zien liggen. ,,Hij was zeker twee keer in zijn buik gestoken en verloor veel bloed'', vertelt hij. ,,Af en toe verloor hij ook zijn bewustzijn. Agenten van de Italiaanse politie hebben zich over hem ontfermd. Het duurde best lang voordat de ambulance arriveerde. Het zag er heel ernstig uit.''

AC Milan en Ajax ontmoeten elkaar vanaf 20.45 uur in San Siro. Ajax bekert alleen bij een zege verder in de Champions League.

Update 21:30
De Ajax-fans die woensdag bij ongeregeldheden in Milaan gewond raakten, zijn aanspreekbaar. Dat heeft Ajax woensdag aan het ANP laten weten. Volgens Ajax gaat het om vier gewonde Ajax-supporters. De incidenten zouden hebben plaatsgevonden nabij een metrostation.

Ajax kon desondanks nog niets zeggen over de ernst van de verwondingen.

Een woordvoerder van de politie verklaarde tegenover persbureau Reuters dat de persoon met verwondingen in de maagstreek er het slechtst aan toe was. ,,Maar voor zover we nu kunnen overzien, is het niet levensbedreigend'', zo werd verder gemeld.