'The Beatles beroemd door Londen'

De burgemeester van Londen vindt dat The Beatles zijn succes niet aan Liverpool maar aan Londen te danken heeft. "De beste band van de wereld kwam misschien uit Liverpool, maar nam zijn muziek op in Londen", zei Boris Johnson volgens de Britse krant Daily Mirror tijdens een toespraak op de hogeschool voor economie in Londen.

"Londen heeft ervoor gezorgd dat de band wereldwijd succes kreeg", vervolgde Johnson. Joe Anderson, de burgemeester van Liverpool, noemt de opmerking van Johnson 'onjuist' en zegt dat Londen niet verantwoordelijk was voor het succes.

Volgens Anderson zijn Lennon en McCartney, die werden geboren in Liverpool, het brein achter The Beatles. Ook roemt de burgemeester muziekproducent George Martin, die meerdere albums produceerde, om zijn invloed op The Beatles.

The Beatles, dat naast McCartney en Lennon ook bestond uit de in Liverpool geboren George Harrison en Ringo Starr, heeft 27 studioalbums uitgebracht. McCartney en Starr zijn de enige twee Beatles die nog in leven zijn.