Justine Pelmelay tekent seksuele escapades op

Justine Pelmelay is bezig met een boek over haar seksuele verleden. De 55-jarige zangeres schrijft daarin onder meer in detail over verschillende mannen met wie ze het bed heeft gedeeld. "Het wordt een soort honderd tinten blauw, maar dan waargebeurd", knipoogt haar partner Ronald van Driel voor de camera van Novum Nieuws naar de erotische roman Vijftig Tinten Grijs.

Pelmelay werd geholpen door een schrijver, maar die moest volgens Van Driel afhaken wegens tijdgebrek. Wel is de zangeres nu aan het onderhandelen met een andere auteur. "Het staat in de steigers", vervolgt Van Driel. De zangeres heeft al een titel voor het boek, maar vindt het 'nog te vroeg' om deze al te onthullen. De seksuele avonturen van Justine Pelmelay moeten ergens volgend jaar in de winkel liggen. "Het liefst net voor de zomervakantie, want dan hebben mensen tijd om een boek te lezen."

Voor Pelmelay is de pennenvrucht een goede afleiding. Vorig jaar ontsnapte ze aan de dood tijdens een cruise aan boord van rampschip Costa Concordia en werd ze voor de rechter gesleept door haar kinderen. Bovendien werd de zangeres meerdere malen in het ziekenhuis opgenomen omdat ze lijdt aan een zeldzame beenmergziekte.

"Het is vallen en opstaan", vertelt Van Driel. De zangeres heeft het door haar ziekte erg zwaar. "Dat verandert je hele leven." Wel zegt de partner van Pelmelay dat ze positief probeert te blijven.