Nicolette Kluijver heeft geen rust in haar lijf

Nicolette Kluijver kan zich niet voorstellen dat ze ooit een rustig leven leidt. "Ik heb door mijn werk zo veel leed gezien, dat ik continu het onderste uit de kan wil halen", vertelt de presentatrice, die vorige maand haar overstap van BNN naar RTL 5 aankondigde, in Viva.

Een onbewogen leven lijkt de 29-jarige Kluijver, die voor BNN veel reisde en Spuiten en Slikken presenteerde, 'wel heerlijk'. "Ik kan bewonderend naar mensen kijken en denken: het hoeft allemaal niet zo heftig. Maar ja, in geen vezel van mijn lijf zit rust. Ik moet continu van alles. Dan zit ik weer op Spaans of ben ik bezig een eigen bedrijfje op te zetten."

Hoewel Kluijver voor haar werk allemaal 'coole dingen' heeft mogen doen, zoals parachutespringen, op tornado's jagen en duiken met witte haaien, vindt ze 'niets zo cool' als haar dochter Isabella. "Het is walgelijk, maar waar. Alle clichés over moeders kloppen. 's Avonds als ik Isabella naar bed heb gebracht, sta ik te wassen en te strijken. Met liefde. Isabella is het allerleukste wat me overkomen is."