Cast slaat zich door zware opnames The Hobbit 2

De acteurs van The Hobbit: The Desolation of Smaug hebben zich elk op hun eigen manier door de zware opnamedagen heen geslagen. "Ik deed elke ochtend wat whisky in mijn koffie om lekker op gang te komen", lacht Evangeline Lilly, die elvenkrijgster Tauriel speelt, voor de camera van Novum Nieuws.

De film is de tweede in een trilogie over de hobbit Bilbo Baggins, die met dertien dwergen en een tovenaar op zoek gaat naar een schat die wordt bewaakt door de megalomane draak Smaug. De opnames vonden vaak plaats in koude bergstreken in Nieuw-Zeeland en tijdens de vele gevechtsscènes werden de acteurs regelmatig bont en blauw geslagen door de stuntmensen.

"Ik ben teruggevallen op tosti's met kaas en tomaat", zegt Martin Freeman, die de hoofdrol van Baggins speelt. "Toen ik eenmaal in de gaten had dat die overal gemakkelijk verkrijgbaar waren, was ik verkocht."

Freeman, vanwege onder meer de comedyserie The Office en de film Hitchhiker's Guide to the Galaxy bekend om zijn vele komische talenten, wil nog best een stapje verder gaan. "Het is uiteindelijk net seks: als je er eenmaal aan begint, kun je nooit meer zonder en als je weet dat iemand bereid is het te geven, maak je daar gretig gebruik van. Zo had ik tijdens elke lunch mijn eigen kleine orgasme", knipoogt hij.

De meeste acteurs moesten ook wennen aan de chaotische manier van werken van regisseur Peter Jackson. Vaak wisten de acteurs pas een paar uur van tevoren wat ze die dag moesten doen, en zelfs dan kon op elk moment een dialoog worden aangepast of nieuwe scènes toegevoegd.

Richard Armitage, die de rol van dwergenleider Thorin Oakenshield speelt, had er regelmatig slapeloze nachten van. "Ik heb mezelf op de been gehouden met enorme hoeveelheden koffie."

"Deze film is een soort afdaling in de krochten van het brein van Peter", zegt Lilly over de Nieuw-Zeelandse regisseur. "Dat is op zich al een angstaanjagende gedachte. Je moet er als acteur gewoon maar op vertrouwen dat het allemaal goed komt."

The Hobbit: The Desolation of Smaug verschijnt woensdag in de Nederlandse bioscopen, een dag eerder dan in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.


Cast slaat zich door zware opnames The Hobbit 2 (Foto: Novum)