Strootman wil graag bij Roma blijven

Kevin Strootman wil bij AS Roma blijven. De Nederlandse middenvelder gaat niet in op de belangstelling van Manchester United. De 23-jarige middenvelder is bezig aan zijn eerste seizoen bij AS Roma en maakt veel indruk. Strootman dwong direct een basisplaats af in het team van trainer Rudi Garcia en heeft zich ontwikkeld tot sleutelspeler.

Manchester United wil zich in januari versterken en liet het oog vallen op Strootman. Naar verluidt heeft de club uit de Premier League een transfersom van 36 miljoen euro over voor de Nederlandse international.

Strootman ziet voorlopig geen enkele reden om te vertrekken uit Rome. "Kevin is gelukkig in Rome en zijn intentie is om hier lang te blijven", zegt zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker in gesprek met Sky Sports. "Roma is bezig aan een nieuw project met een nieuw team. Kevin heeft zich snel aangepast aan zijn nieuwe club."

In veertien competitiewedstrijden was Strootman met drie doelpunten en vijf assists al meerdere malen belangrijk voor de Giallorossi. In de Serie A verloor Roma nog geen enkele wedstrijd en staat het tweede op de ranglijst. Alleen koploper Juventus doet het voorlopig beter.