Wielrenner Wiggins geridderd

De Britse wielrenner Bradley Wiggins is dinsdag tot ridder geslagen door de Engelse koningin Elizabeth. De 33-jarige Engelsman mag zich daardoor nu officieel Sir Bradley Wiggins noemen. Wiggins had al eind vorig jaar zijn ridderschap beloofd gekregen, maar van een ceremonie was het nog niet gekomen.

De drievoudig Olympisch kampioen kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten voor het wielrennen. Wiggins zei zich na afloop van de ceremonie in Buckingham Palace 'nederig' te voelen. "Ik kan me niet meer herinneren wat ze gezegd heeft of wat ik tegen haar gezegd heb", bekende hij in een reactie op de website van zijn ploeg Sky. "Ik was zenuwachtiger hiervoor dan voor een olympische finale. Het was zenuwslopend. Ik vond het een grote eer om deze onderscheiding te krijgen."

Sir Bradley Wiggins wist vorig jaar als eerste Brit ooit de Tour de France te winnen. Op de Olympische Spelen in Londen in hetzelfde jaar pakte hij de winst in de wegwedstrijd van het wielrennen. Eerder won hij al een keer goud op de Spelen van 2004 en 2008 bij het baanwielrennen.