Vorm ontkomt niet aan knieoperatie

Michel Vorm kan een paar weken niet spelen. De doelman van Swansea City moet een operatie aan zijn knie ondergaan. "Zijn knie is opgezwollen", zegt manager Swansea-manager Michael Laudrup.

"Uit de scan blijkt dat hij wel door kan spelen, maar op een zeker moment moeten we beslissen dat hij onder het mes gaat. We moeten Michel dan vier of vijf weken missen." Maandag ontbrak Vorm al tijdens de wedstrijd tegen Hull City. Waarschijnlijk zal hij ook de Europa League-wedstrijd tegen FC Sankt Gallen aan zich voorbij laten gaan. Dat duel wordt gespeeld in teken van de Europa League.

Swansea City heeft in dat toernooi nog maar een puntje nodig om overwintering veilig te stellen. Met acht punten staat Swansea City op de tweede plek in de poule. Puntenverlies van Kuban Krasnodar tegen Valencia is ook al voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde.

Door de operatie mist Vorm de belangrijke weken in de Premier League rond de feestdagen. In de Engelse competitie staat Swansea City op de tiende plek.