Ribéry Frans Speler van het Jaar

Franck Ribéry is verkozen tot Frans Speler van het Jaar. De Bayern München-speler schreef de verkiezing van France Football voor de derde keer op zijn naam. Ribéry won de prijs eerder in 2007 en 2008.

Zijn prestaties bij Bayern München, dat afgelopen seizoen de Bundesliga, de Duitse beker en de Champions League won, hebben hem zijn derde uitverkiezing als Frans voetballer van het jaar opgeleverd. Ribéry rekende in de strijd van dit jaar af met Paul Pogba van Juventus en Paris Saint-Germain-middenvelder Blaise Matuidi. Zij waren ook kanshebber op de individuele prijs.

Als de Bayern München-speler nog twee keer wordt uitverkozen tot Frans Speler van het Jaar, komt hij op gelijke hoogte met Thierry Henry, de recordhouder die de prijs vijf keer won. "Het zou een eer zijn om in zijn voetstappen te treden", zegt de middenvelder.

"Thierry is een van de grootste spelers van Frankrijk aller tijden. Hij weet dat ik op zijn record jaag", aldus Ribéry, die ook een van de drie kandidaten is om de Gouden Bal te winnen. Andere kanshebbers zijn Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.