'FC Den Bosch liet zich foppen door nepsjeik'

Het bestuur van FC Den Bosch was mogelijk bereid om de club te verkopen aan een sjeik. Dat blijkt uit een undercoverreportage die maandagavond werd uitgezonden door Pownews. Volgens de eerstedivisionist zijn de vermeende overnameplannen nooit serieus genomen en werd bewust meegespeeld met de grap.

De door de televisiezender naar Den Bosch gestuurde nepsjeik zegt bereid te zijn veel geld in de club te willen steken, maar stelt wel een aantal voorwaarden. Zo wil hij dat trainer Ruud Kaiser wordt vervangen door Zeljko Petrovic en dat de naam wordt gewijzigd in 'Dragons United'. Zelfs speciale ingangen voor mannen en vrouwen en zwart geld komen ter sprake.

Namens Den Bosch waren bij het gesprek alleen commercieel medewerker Guido van de Kamp en veiligheidscoördinator Willem Heeren aanwezig. Volgens de club blijkt daaruit dat de sjeik vanaf het begin niet al te serieus is genomen. Op tv is wel te zien dat de twee met bijna alle eisen van de nepsjeik instemmen.

"Als ik email dat mijn adviseur de heer Bauer hun documenten eerst eens goed moet bekijken. Zouden we het dan misschien door hebben gehad?", twittert voorzitter van de raad van commissarissen Maarten de Gruyter, met een knipoog naar Bananensplit van Frans Bauer. Dat er toch met de sjeik is gesproken komt omdat 'we helaas niet in de luxepositie verkeren om een uitnodiging van een potentiële investeerder helemaal te negeren.'

Op fansites van FC Den Bosch is veel verontwaardiging over de reportage. Zo wordt gevraagd om het vertrek van directeur Fred van der Hoorn. Ook SC Cambuur en Willem II gingen in gesprek met de nepsjeik. Zij roken echter snel onraad en gingen niet serieus in op de plannen.