Directeur Sanders houdt vertrouwen in Cocu

Phillip Cocu hoeft niet te vrezen voor zijn baan als trainer van PSV. Algemeen directeur Tiny Sanders zegt ondanks de ontluisterende tiende plaats in de Eredivisie een 'rotsvast vertrouwen' te houden in de opvolger van Dick Advocaat. "We zijn een weg ingeslagen en die houden we vol", vertelt Sanders aan de NOS. "En dat is zeker met Cocu."

Ook zelf heeft Sanders niet het gevoel onder druk te staan, al weet hij dat de situatie snel kan veranderen. "De druk van buitenaf kan op een gegeven moment zo groot worden dat het van binnen consequenties heeft. Maar op dit moment is dat niet zo. Of het nu Cocu is, of de directie of de andere beleidsmakers, we zijn het allemaal met elkaar eens."

De keuze om met een onervaren trainer en een jonge spelersgroep een nieuwe weg in te slaan, beschouwt Sanders nog altijd als de juiste. "We moeten de balans tussen de korte en de lange termijn zien te behouden. Er heerst op dit moment vooral druk op de korte termijn, wat logisch is. Wij moeten onze eigen koers blijven varen."

Sanders ziet de volle ziekenboeg bij PSV als een belangrijke oorzaak van de tegenvallende resultaten. "Onze pijlers Park, Wijnaldum en Schaars zijn geblesseerd. Dus dragende spelers zijn weg, het zou ontzettend helpen als ze er waren." Hij geeft toe te snakken naar de winterstop. "Zeker als dat betekent dat er in die periode weer wat belangrijke spelers terugkomen."

Overwinteren in de Europa League heeft voor Sanders momenteel geen prioriteit. "Als je puur kijkt naar het belang van een jong team, zou je eigenlijk geen Europees voetbal moeten spelen", vindt de voormalig topman van Campina. "Je moet een jong team, en ook Phillip, de kans geven."

Dat het publiek ondanks de slechte resultaten zowel de spelers als de coach blijft steunen, doet Sanders goed. "De wisselwerking met het publiek is fantastisch en indrukwekkend. Dat voelen de spelers ook en dat waarderen ze enorm."