Lukoki: "Wil nog steeds terug naar Ajax"

Hij slaagde er bij Ajax niet in om de onbetwiste rechtsbuiten te worden waar Frank de Boer naar op zoek was. Via SC Cambuur hoopt Jody Lukoki terug te keren in Amsterdam. De Boer gaf Lukoki in de zomer te kennen dat hij mocht uitzien naar een nieuwe club.

De regerend landskampioen haalde Bojan Krkic naar de hoofdstad en gaf Lukoki een vrijbrief om elders aan speeltijd toe te komen. Hij verkaste op huurbasis naar Cambuur. In Leeuwarden komt de 21-jarige flankspeler wel wekelijks aan spelen toe. Tijdens zestien competitieduels kwam hij eenmaal tot scoren.

Ofschoon hij het in Friesland prima naar zijn zin heeft, mikt hij op de lange termijn op een terugkeer naar de club waar hij zijn opleiding genoot. "Ik wil nog steeds terug naar Ajax, maar als mijn geluk daar niet ligt, moet ik het elders zoeken", zo laat hij Ajax Life weten. De Boer zit momenteel niet breed in de aanvallers en liet al weten alle verhuurde spelers nauwlettend in de gaten te houden.

Lukoki is onder de indruk van het spel dat zijn broodheer dit seizoen op de mat legt. "Ajax begon moeizaam aan het seizoen, maar heeft het goed opgepakt. Als je ziet hoeveel balbezit ze hebben, dat is echt genieten. Je beseft pas hoe goed Ajax is als je er weg bent."

Sinds zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax in januari 2011 mocht Lukoki in totaal tijdens 24 Eredivisie-wedstrijden opdraven voor de Amsterdammers. Daarin kwam hij tot vijf doelpunten.