Cruijff: "Milan is nerveuzer dan Ajax"

Ajax speelt deze week tegen AC Milan om overwintering in de Champions League. Johan Cruijff ziet de confrontatie in San Siro met vertrouwen tegemoet.

"Ajax begrijpt steeds beter hoe het aan de top werkt", doelt Cruijff in zijn column in De Telegraaf op het volwassen spel van de Amsterdammers tegen NAC Breda (4-0). "Inclusief het besef dat als je na de 2-0 meteen voor de derde goal gaat, je voorkomt dat je extra energie moet verspelen als de tegenstander op 2-1 komt."

Woensdagavond boekt Ajax bij een zege op Milan een plek in de volgende ronde van de Champions League. "Ik denk dat AC Milan een stuk nerveuzer is dan Ajax. Dat op zich vind ik wel geinig. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je in Milaan gaat winnen, maar ook dit kan straks een voordeel zijn."

Ajax reist met vertrouwen af naar Milaan. Drie jaar geleden, bij het debuut van De Boer op de bank van de Amsterdammers, won het met 0-2. Destijds was dat niet genoeg voor overwintering in de Champions League, maar de coach wil dat nu wel bewerkstelligen.

"Dit was een goede generale voor de wedstrijd van woensdag", zei De Boer na de zege op NAC. "We gaan met veel vertrouwen naar Milaan."