Cocu verwacht Schaars tijd kwijt te zijn

PSV-trainer Phillip Cocu vreest dat Stijn Schaars een poosje niet inzetbaar is nadat de middenvelder zaterdag een schop op zijn enkel kreeg van Vitesse-aanvaller Mike Havenaar.

De middenvelder wordt maandagmiddag verder onderzocht aan het gewricht. Een MRI-scan moet de precieze ernst van de blessure vaststellen. "Stijn werd de wedstrijd uit geschopt. Zijn blessure lijkt veel op de blessure van Park", zegt Cocu in De Telegraaf.

Ji-Sung Park maakte zaterdag tijdens de 2-6-nederlaag zijn rentree voor PSV na ruim twee maanden blessureleed. De Zuid-Koreaan raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen AZ na een trap van Viktor Elm. Bij PSV verwacht men Schaars - net als Park - ook een langere tijd kwijt te zijn.

Havenaar moet ondertussen vrezen voor een onderzoek van de aanklager betaald voetbal, omdat hij tijdens de wedstrijd niet werd bestraft voor zijn charge. De Japanse Nederlander verklaarde na afloop 'er niets aan te kunnen doen'. "Het was een ongeluk."

"Ik deed wat iedereen doet: Ik zette mijn lichaam tussen de tegenstander en de bal. Omdat hij de bal wilde, kwam zijn voet onder de mijne. Het was een ongeluk en daarom heb ik ook heel vaak sorry tegen hem gezegd. Op het veld, maar ook net nog. Ik hoop dat zijn blessure meevalt", aldus Havenaar.