FBI volgt 'Mo' via malware

De FBI heeft een leuk stukje state of the art-software laten ontwikkelen om Mo de Terrorist iets simpeler op te snorren.  Dankzij vernuftige malware zijn ze in staat elke digitale beweging van een verdachte overal te volgen.

Een door Mo per ongeluk aangeklikt mailtje is alles dat hiervoor nodig is. Daarna is de FBI in staat om emails te lezen, zien waar wordt ingelogd, bestanden en foto’s te downloaden en men is zelfs in staat om de ingebouwde camera van een laptop aan te zetten, zonder dat het bijbehorende lampje gaat branden. 'Q' zou er een orgasme van krijgen.

Deze methode zou al een aantal keer gebruikt zijn om mogelijke terroristen, die geen vaste woon- en verblijfplaats hebben in de gaten te houden.

Naar verluidt vinden deze phishing-activiteiten niet massaal plaats en is voor het installeren van een stiekeme meekijker eerst toestemming van een rechtbank nodig. Niet elke rechtbank is gecharmeerd van deze nogal boude inbraak op privélevens: onlangs nog gaf een rechter in Houston geen toestemming om de zoveelste Mo via de digitale snelweg te laten schaduwen.

De FBI en de Openbaar ministerie hebben tot nu toe 'geen commentaar' op vragen over deze kwestie.