Freek Vonk wil kinderen met Eva Jinek

Freek Vonk acht de kans groot dat hij kinderen krijgt met Eva Jinek. "We hebben geen haast en we hebben niks gepland. Maar als het gebeurt, gebeurt het", zegt de bioloog in Het Parool. "Ik denk wel dat de kans groot is, want we willen allebei heel graag."

De 30-jarige Vonk heeft ongeveer een jaar een relatie met de 35-jarige Jinek. "Het gaat ongelooflijk goed", aldus Vonk. "We zijn net op vakantie geweest naar de Surinaamse jungle, ik heb haar laten zien wat voor dieren daar voorkomen." Volgens Vonk heeft Jinek ook altijd interesse gehad in dieren. "Die klik was er dus meteen."

De bioloog vindt zijn geliefde 'mooi, slim, grappig en ad rem'. "Alles in één, eigenlijk. Ik woon nu nog bij haar in de Noorderstraat, maar binnenkort gaan we verhuizen naar de Amsteldijk, dat is groter en dan kunnen mijn dieren mee", aldus Vonk, die naast een hoop slangen ook een varaan heeft die Johan heet. "Eva kan prima met Johan, daar maak ik me helemaal geen zorgen over. Ze houdt van hem. Ja echt, dat heeft ze gezegd."