'Gekleurden tevredener op het werk'

Sommige mensen moeten zich iedere dag met tegenzin naar hun werk slepen, anderen staan 's morgens te trappelen om aan de slag te mogen. Gewoonlijk wordt gedacht dat tevredenheid met een baantje vooral bepaald wordt door je liefde voor het vakgebied, maar nu blijkt er nog een andere factor te zijn: huidskleur.

Tenminste, uit Amerikaans onderzoek blijkt dat gekleurde mensen zich veel fijner voelen op hun werk dan blanken. Dat was zeer verrassend, zegt de onderzoeker: "Op grond van de discriminatie tegen Afro-Amerikanen op de werkvloer, dachten we dat gekleurden meer negatieve emoties op het werk zouden ervaren dan blanken."

Het ging ook in tegen een andere ontdekking, namelijk dat gekleurden een veel minder sterk sociaal netwerk op de werkvloer hebben dan blanken. Een gekleurde werknemer in een overwegend blank bedrijf rekent 39 procent van zijn collega's tot zijn goede vrienden, en een blanke wel 61 procent.

In een bedrijf met meer minderheden stijgt dat nummer bij gekleurden. Komt een derde of meer van de werknemers uit een raciale minderheid, dan beschouwden gekleurden 42 procent van hun collega's een goede vriend. Maar op blanken had meer diversiteit een heel negatief gevolg: als meer dan een derde van hun collega's niet-blank was, daalde hun aantal goede vrienden onder collega's tot 46 procent.

Hoofdnderzoekster Melissa M. Sloan van de Universiteit van Zuid-Florida vindt dat er iets gedaan moet worden tegen die negatieve gevoelens onder blanken: "Dit is een probleem omdat de toegenome negatieve emoties van blanke werknemers in raciaal diverse werplaatsen de sfeer negatief kunnen beïnvloeden."

Tenslotte ontdekte Sloan dat gekleurden positief reageren op een hulpvraag, terwijl blanken daar juist negatief op reageren: "Door hulp te geven aan collega's kunnen gekleurde werknemers zich meer gewaardeerd en meer geïntegreerd voelen in de werkomgeving." Blanken daarentegen, zouden zo'n hulpvraag als een 'last' ervaren.