Tanja Nijmeijer wil tegen Ruud Gullit spelen

FARC-strijdster Tanja Nijmeijer staat erop dat Ruud Gullit zich aansluit bij een sterrenteam dat het opneemt tegen de guerrilla tijdens een 'wedstrijd voor de vrede'. De Colombiaanse voetballer Carlos Valderrama, die de blonde Gullit wordt genoemd, nodigde de FARC onlangs uit voor een duel.

De guerrillabeweging, die al ruim een jaar over vrede onderhandelt met de Colombiaanse regering, wil ook dat 'voetbalrebellen' Eric Cantona en Cristiano Lucarelli meedoen. De eerste wedstrijd moet gespeeld worden in Havana, waar de vredesbesprekingen plaatsvinden. De return moet in Colombia worden gespeeld.

De FARC-onderhandelaars, onder wie Nijmeijer, willen aantreden tegen een gemengd team van een aantal belangrijke Colombiaanse spelers. Daarnaast moeten alle landen die een rol spelen in het vredesproces spelers leveren. De FARC denkt aan Odelin Molina uit Cuba, Ole Gunnar Solksjaer uit Noorwegen, de Chileen Carlos Caszely en de Venezolaan Rafael Dudamel.

De Ecuadoriaanse international Alex Aguinaga heeft zich volgens de FARC al vrijwillig gemeld voor de voetbalpartij. Het is onbekend hoe Ruud Gullit staat tegenover de uitnodiging van de marxistische rebellen.