Nieuwe tv-serie The Terminator

Amerikaanse producenten zijn bezig met een nieuwe televisieserie die is gebaseerd op The Terminator-films. De tv-serie is gekoppeld aan de nieuwe trilogie van de reeks, waarvan het eerste deel in 2015 verschijnt. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De tv-serie volgt een bepaald punt uit de eerste Terminator-film, die in 1984 uitkwam. In de serie gaat het verhaal dan een andere kant op als in de film. De nieuwe televisieserie en de nieuwe trilogie zullen raakvlakken met elkaar hebben.

Het is nog niet bekend hoe de serie er verder uit gaat zien en wanneer hij op de buis moet komen. Wel zijn twee schrijvers van de films Thor en X-Men: First Class de uitvoerend producenten en schrijvers van het nieuwe project. Het is niet de eerste keer dat er een tv-serie wordt gemaakt rond de films. Van 2008 tot 2009 was Terminator: The Sarah Connor Chronicles op televisie.

Arnold Schwarzenegger, die in de eerste drie films te zien was en in de vierde film werd vervangen door een geanimeerde versie, is ook in de nieuwe trilogie te zien. Het eerste deel van The Terminator verscheen in 1984, het tweede deel in 1991, de derde film in 2003 en de vierde in 2009.