FOK! wat een weer... Grijs, maar minder wind

Sint Nicolaas heeft ons land weer verlaten en nu is het afwachten op de Kerstman. Zou hij voor ons ook een storm in petto hebben? Dat denk ik niet. Dit weekend passeren er nog twee zwakke storingen, maar daarna komt ons land onder invloed van een krachtig hogedrukgebied. De hele volgende week blijft het zo goed als droog met wolkenvelden, maar ook zonnige momenten.

Vandaag is het meest bewolkt weer en af en toe valt er wat regen of motregen. Héél misschien dat er in het uiterste noordoosten eerst even wat motsneeuw valt. Aan het einde van de dag zou het in het zuidwesten een klein beetje kunnen opklaren. De (zuid)westelijke wind neemt verder af en is langs de kust hooguit nog windkracht 6. Het kwik blijft steken op 5 graden.

De lichte neerslag van vandaag hangt samen met een warmtefront en deze voert logischerwijs zachtere lucht met zich mee. In deze luchtsoort zullen we morgen en maandag vertoeven. Verder lijkt het ook deze dagen meest bewolkt te zijn. Morgen kan er nog wat lichte regen vallen, maar verder blijft het voor langere tijd droog.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 ZPK1
Een schitterende foto-reportage van KlapMongeaul. Afgelopen weekend...

 Zpk2
...was de zonsopkomst erg mooi. Zeker met...

ZOkl3
...die mistvelden erbij.

 Zokl
De paarden maken het plaatje helemaal compleet.