Microsoft weert zich tegen overheidsspionage

Microsoft wil data op zijn servers beveiligen tegen overheidsspionage. Het Amerikaanse softwarebedrijf gaf woensdagnacht aan dat het gaat om de beveiliging van de interne communicatie en online diensten als Outlook, Office 365 en Skydrive. Het softwarebedrijf heeft in de afgelopen weken de eerste beveiligingsaanpassingen al doorgevoerd.

Microsoft wil een betere versleuteling doorvoeren om data en diensten uit handen van de NSA te houden, schrijft het in een blog. Daarnaast wil het bedrijf meer openheid tonen over de veiligheid van de broncode van zijn softwarepakketten. Mocht de overheid toegang eisen tot data van klanten, dan zal Microsoft dit communiceren naar de klant en bovendien aanvechten in de rechtbank.

Eind volgend jaar zou de aanscherping van de beveiliging afgerond moeten zijn. Vorige maand werd bekend dat de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA servers van Google en Microsoft aftapt. Daarnaast vraagt de NSA met regelmaat gegevens van personen op bij bedrijven als Microsoft, Google, maar ook Facebook, Twitter en Yahoo.