Verlinde heeft begrip voor zoen man

Albert Verlinde kan begrijpen dat zijn man Onno Hoes vorige week met een andere man heeft gezoend. "Ik heb geen problemen met de situatie. Hij had een emotionele week en hij had gedronken. Dan kan zoiets gebeuren", zegt de 52-jarige Verlinde in RTL Boulevard.

De 52-jarige Hoes, die burgemeester van Maastricht is, liet eerder al weten dat hij emotioneel was omdat hij net zijn vader had verloren. In een verklaring laten Hoes en Verlinde weten hard aan hun relatie te werken. "We zijn al 22 jaar samen en in de loop van de tijd zijn onze agenda's steeds voller en onze verantwoordelijkheden steeds zwaarder geworden."

De mannen, die op twee plekken wonen, besloten onlangs elkaar wat vaker te zien. "Om daarmee te proberen om meer samen te doen en verwijdering tegen te gaan." Wel vinden ze het belangrijk elkaar de ruimte te geven. "We willen graag onze relatie goed houden met respect voor de vrijheid die we beiden hebben om ook individueel invulling aan onze levens te geven."

Het paar zegt in de verklaring dat het 'onhandig' en 'gezien de functie ongepast' is dat Hoes zich heeft laten gaan. Verlinde zegt dat de zoen geen reden is 'om de ingeslagen weg niet samen met Onno te continueren'. Wel zegt hij in RTL Boulevard dat er 'wat te bespreken is'.

Hoewel Verlinde het vervelend vindt dat foto's van de zoen op televisie kwamen, wilde hij het onderwerp toch in RTL Boulevard behandelen. "Ik heb geen moment gedacht: dat gaan we niet behandelen. Ik heb regelmatig beelden getoond van anderen in een dergelijke situatie", legt Verlinde uit. "Ik wilde het doen zoals we dat bij ieder ander zouden doen."