Nigella Lawson geeft cocaïnegebruik toe

Nigella Lawson geeft toe dat ze in het verleden meerdere malen cocaïne heeft gebruikt. Ze is naar eigen zeggen niet verslaafd. Dat zei de tv-kok woensdag, volgens de Britse nieuwszender Sky News, voor de rechtbank in een fraudezaak rond haar voormalige assistentes Elisabetta en Francesca Grillo.

De assistentes staan terecht omdat ze jarenlang creditcards van Lawson en haar ex-man Charles Saatchi zouden hebben gebruikt. De zussen zeggen echter dat ze toestemming hadden van de tv-kok omdat zij wisten van haar cocaïneverslaving en zo hun mond daarover zouden houden.

Lawson beweert de drug echter slechts een paar keer te hebben gebruikt. Zo gebruikte ze eind jaren negentig een paar keer cocaïne toen haar man John Diamond terminaal ziek was en in 2010 omdat ze door een moeilijke tijd ging. Diamond overleed in 2001 aan keelkanker.

Ook Saatchi beschuldigde Lawson eerder van drugsgebruik. Later zei hij echter geen bewijs te hebben gezien dat de kok, die een hele reeks kookboeken op haar naam heeft staan, coke gebruikte.

De 53-jarige Lawson en de 70-jarige Saatchi trouwden in 2003. De twee gingen in juni uit elkaar nadat Charles Nigella naar de keel had gegrepen na een ruzie in een restaurant. De tv-kok heeft twee kinderen uit haar huwelijk met journalist John Diamond.