[DFB Pokal] Hoffenheim elimineert Schalke uit bekertoernooi

Voor Schalke 04 is de achtste finale van het Duitse bekertoernooi het eindstation geworden. De club uit Gelsenkirchen verloor dinsdag op eigen veld met 1-3 van Hoffenheim. Schalke keek bij rust al tegen een 0-3 achterstand aan, waarna oud-PSV'er Jefferson Farfan nog iets terugdeed. Rivaal Borussia Dortmund bekerde wel verder.

Schalke 04 kende tussen de 22e en de 35e minuut een rampzalige fase. Via Kai Herdling en twee goals van Kevin Volland liep Hoffenheim uit naar 0-3. Farfan scoorde halverwege de tweede helft, maar verder kwam Schalke niet.

Bij de thuisploeg ontbrak de nog altijd geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar. De spits staat al aan de kant sinds 17 augustus en maakt vermoedelijk pas in februari of maart zijn rentree.

Dortmund kende zoals verwacht weinig problemen met FC Saarbrücken. De runner-up van de Champions League zegevierde met 2-0 door goals van Julian Schieber en Jonas Hofmann. Saarbrücken staat voorlaatste in de Derde Bundesliga.